Skip to main content

Opis izuma:

Mobilne box barijere izum je koji odgovara na problem brže i najlakše montaže sustava za zaštitu od poplava u gradovima.

Mobilne box barijere prednjače u obrani od poplava u gradovima jer pruža brzo i efikasno rješenje. Gradnja prepreka pred nadolazećim visokim vodama u urbanim sredinama s ovim pouzdanim i lako izgradivim sustavom ne zahtijeva puno ljudi, a nakon prestanka opasnosti sustav je lagan za uklanjanje i garantira višekratnu uporabu svojom mogućnošću skladištenja.

Mobilna box barijera dolazi u više oblika, ovisno o potrebi i veličini područja. Jedan sistem sadrži pet box barijera od 75 kilograma. Za manipulaciju jednim boxom potrebna su ukupno dva čovjeka. Zbog toga što boxovi pružaju jednostavno i brzo rješenje za montiranje i demontiranje, savršeno su rješenje koje ne iziskuje tešku mašinerinu i kamione.

Bit izuma:

Mobilne box barijere kao izum nastale su kao odgovor na pitanje kako se efikasno boriti s poplavama, a da rješenje ne iziskuje puno ljudi i popratnu tešku mašineriju.

Zahvaljujući materijalu i veličini mobilnih box barijera, moguće je u kraćem vremenu izvršiti montažu i demontažu. Posebnost barijera je i njihova mogućnost višekratne upotrebe, kao i jednostavna mogućnost skladištenja.

Njihova upotreba moguća je i tijekom sušnog razdoblja – zapremnina i materijal omogućavaju korištenje mobilnih box barijera kao spremnika za vodu za natapanje poljoprivrednih usjeva, maslina i ostalih područja zahvaćenim sušom.

Sastav i montaža

Mobilna box barijera za zaštitu od poplave napravljena je od četiri rešetkasta metalna okvira izrađena od toplo cinčanog čelika. Ovi okviri spajaju se u sanduk koji se oblaže nepropusnom tkaninom izrađenom od PES/PVC visoke čvrstoće. Spojevi se spajaju metalnim spojnicama, a cijela konstrukcija se dodatno učvršćuje klinovima za zemlju. Finalno se konstrukcija prevlači dodatnom nepropusnom tkaninom sa strane gdje se očekuje doticaj s vodom.

Sami sanduk puni se vodom, a njegova zapremnina iznosi 1.100 litara. Pod punom zapremninom cijela konstrukcija je teška i osigurava čvrsti ostanak na mjestu postavljanja. Na liniji obrane od poplave postavljaju se sanduci jedan do drugoga i međusobno se spajaju metalnim spojnicama. Ovakva crta mobilnih box barijera garantira zaustavljanje vode i zaštitu urbanih jedinica.

Nakon prolaska opasnosti, zapremnina sanduka može se ispustiti kroz ventil na dnu vreće. Potrebno je osušiti tkaninu i potom je spremiti na paletu zajedno sa metalnim okvirima.

Proces montaže

Kontaktirajte nas